Trädgården – Restaurang & Sommarpuls

  • 29 maj
  • 17.00

Efter att ha haft stängt sen 12 mars pga Covid-19 har Birgerjarl tillsammans med restaurangen Mjesto utformat ett nytt sommarkoncept med restaurang och sommarnöje som är helt anpassat efter rådande omständigheter. På Birgerjarls helt nybyggda uteservering bygger vi upp en restaurangmiljö där vi säkerställer distansering och säkerhet utan att tumma på upplevelsen. Vi kommer endast ha bordsservering och med bordsbokning som krav. Det innebär således att vi enbart välkomnar sittande gäster i vår trädgård och våra barer.
Birgerjarl har normalt möjlighet att ha 1000 gäster men kommer nu anpassas till ca 170 sittande gäster som med luftigt utrymme och tydliga markeringar, tryggt kan tillbringa sommarkvällarna här.

Sommaren på Birgerjarls Trädgård har premiär fredag 29/5 och med en verksamhet enbart utomhus. Och till skillnad från ordinarie nattklubbsverksamhet så kommer inget dansgolv erbjudas. Däremot så kommer vi ha djs hela kvällen som sätter en ”feel good” stämning och härlig sommarpuls på hela gården. Från den nya baren på gården lägger vi fokus på drinkar, champagne och goda viner som noggrant valts ut av Mjestos sommelier. Restaurangens meny är framtagen av köket på Mjesto som även lagar och presenterar maten. För att verkligen sätta sommarstämpeln på konceptet så har vi byggt upp ett utekök och även en stor kolgrill där maten tillagas. Öppettiderna är onsdag 17.00-01.00 och fredag-lördag 17.00-sent. Utöver så kommer det även dyka upp olika dagsevenemang på helgerna under högsommaren.

Vi har landat i en verklighet där Covid-19 ingår och vi är medvetna om att vi har en annorlunda sommar framför oss. Men vi vill ändå erbjuda ett sommarnöje där alla våra gäster kan mötas och umgås under trygga och säkra omständigheter.

Bordsbokning: 018-135000, bokabord@birgerjarl.nu

Välkomna till oss!
Birgerjarl & Mjesto

2021, lets go!

  • 1 Januari 2021

Det är väl ingen underdrift att hoppas på ett bättre 2021. Hur detta år kommer se ut är fortfarande oklart. Men vi tror definitivt att det kommer bli ett bättre och roligare år med möjligheter till möten, sammankomster och nöjen. Vi står redo att starta planeringen för vår och sommaren med en helt nyrenoverade lokaler. Vi har öppnat upp och skapat en miljö som ligger rätt i tiden vad gäller nöjesliv, säkerhet och upplevelse. Dessutom så har vi vår fina uteservering, Trädgården, som fått en rejäl ansiktslyftning och som verkligen kommer bli en höjdpunkt i vår och sommar.
Vi kan nu ta emot bl.a middagar, föreläsningar, konserter, artistbokningar samt underhållning form av dans och nattliv.

Visst, vi är inne i en pandemi som gör det i nuläget omöjligt med möten och sammankomster.
Men man kan alltid planera och börja kika på eventuella datum som är intressanta.

Kontakta oss när ni känner er redo för ett möte eller om ni har andra frågor angående framtida bokningar.

Välkomna!

Studentskivor & Corona

  • 1 januari 2021

2020 blev året som förändrade allt och vi vet att framtiden kommer ställa högre krav på fester och offentliga sammankomster. Studentskivor är inget undantag. Vi har dock en stark framtidstro och hoppas livet ska komma tillbaka till ett någorlunda normalt läge.
Vi på Birgerjarl erbjuder därför möjligheten att ordna Studentfest/skiva för just er skola eller klass. Vi har byggt om hela lokalen och har numera en av Uppsalas absolut bästa festvåningar. Dessutom så har vi även vår nyrenoverade uteservering, Trädgården, som är en underbar uteservering som erbjuder ett smittsäkert och säkert alternativ.

För tillfället gör dom nuvarande restriktionerna det omöjligt att anordna tillställningar. Och självklart så följer vi alla restriktioner från region Uppsala och Folkhälsomyndigheten. Men planera för framtiden kan man fortfarande göra och prelboka datum för fester är en bra start. Be någon ansvarig för just er skola eller klassa att kontakta oss så berättar vi mer hur vi kan genomföra just er studentskiva.